x تبلیغات
هسته حیاتی گوگل یا core web vitals چیست؟

هسته حیاتی گوگل یا core web vitals چیست؟

زمانی که تصمیم به طراحی سایت حرفه ای می گیرید لازم است که الگوریتم ها و موارد مهم دیگری را در نظر داشته باشید.

هسته حیاتی گوگل یا core web vitals چیست؟

زمانی که تصمیم به طراحی سایت حرفه ای می گیرید لازم است که الگوریتم ها و موارد مهم دیگری را در نظر داشته باشید. هسته حیاتی گوگل یا Core Web Vitals، سه معیار مهم است که توسط گوگل برای اندازه‌گیری کیفیت و سرعت بارگیری صفحات وب استفاده می‌شوند. این سه معیار عبارت‌اند از: First Input Delay (FID) که زمانی است که کاربر برای اولین بار با صفحه تعامل می‌کند، Largest Contentful Paint (LCP) که زمانی است که محتوای اصلی بارگذاری شده در صفحه ظاهر می‌شود، و Cumulative Layout Shift (CLS) که وقوع تغییرات ناخواسته در طراحی صفحه را تحت عنوان دارد. این معیارها توسط گوگل در نظر گرفته شده اند تا وبمستران و توسعه دهندگان وب تاکید بیشتری بر بهبود تجربه کاربری در صفحات وب خود داشته باشند.

همه چیز درباره هسته گوگل

First Input Delay (FID)

First Input Delay (FID) یک معیار کیفیت برای سرعت واکنش قابل نمایی و محسوس صفحه وب است. FID، زمان لازم برای پردازش واکنش به اولین عمل کاربری پس از بارگیری صفحه وب را اندازه‌گیری می‌کند. به طور معمول، اگر هنگام بارگیری یک صفحه وب به طوری که کاربران بتوانند با صفحه تعامل کنند، CPU برای پردازش به سختی مشغول باشد، FID بالا خواهد بود و کاربر تجربه کند که صفحه به کلی کند است.به عبارت دیگر، FID نشان می‌دهد که مدت زمانی که لازم است کاربری که با صفحه تعامل می کند پس از اینکه یک صفحه لود شده است و ردیفی از صفحه بارگذاری شده است (برای مثال، کلیک کردن یا لمس کردن) چقدر است.

FID نشان می‌دهد که کاربران چقدر باید منتظر بمانند تا صفحه به عکس کشی پاسخ دهد و هر اندازه که این زمان بیشتر باشد، تجربه کاربری می‌تواند متأثر شود و استفاده از صفحه به نسبت ناسازگار باشد.

:Largest Contentful Paint (LCP)

Largest Contentful Paint (LCP) در واقع یکی از معیارهای کارایی وب است که در مورد زمانی که مقصد قابل رؤیت در یک صفحه وب بارگذاری می شود، می گوید. به طور خاص، LCP زمان مورد نیاز برای بارگذاری منظم ترین المان قابل رویت درون صفحه، مانند تصویر، ویدئو یا متن طولانی را اندازه گیری می کند. هدف LCP این است که تجربه کاربران را بهبود بخشد و زمان بارگذاری صفحات وب را کاهش دهد.

Cumulative Layout Shift (CLS)

Cumulative Layout Shift (CLS) کاربردی دربارهٔ رفتار قابل مشاهده صفحه‌های وب دارد. CLS مقیاسی است که برای سنجیدن تجمعی ذوزنقه‌وار جابه‌جایی المان‌های صفحه مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که صفحات وب لود می‌شوند، الزاماتی مانند "نیاز به کلیک" بر روی بازی (یا لینک) در فرآیند مشاهده یک صفحه وب) مسیریاب برای جا به جایی (یا تغییر موقعیت) المان‌ها ایجاد می‌کنند. CLS میزان تغییرات موقعیت المان‌های صفحه در این فرآیند را ندازه‌گیری می‌کند و نشان می‌دهد که آیا المان‌ها به صورت نااعتباری (مثل برچسب‌ها) جابه‌جا شده‌اند یا خیر.

CLS استاندارد در حال حاضر برای برآوردن تجمعی جابه‌جایی درخطی نمایش لود شده است. صفحات وب با مقدار ایده‌آل CLS برابری نزدیک به صفر بارگیری شوند، بدین معنی است که تجمعی جابه‌جایی المان‌های با مقدار کوچکی انجام شده‌است و کاربران تجربه‌ای آرامش‌بخش در هنگام مشاهده صفحه خواهند داشت.

در کل CLS به تجربه کاربری مرتبط با انتقال المان‌ها به دستگاه‌هایی که صفحات وب را مشاهده می‌کنند، توجه می‌کند. هدف آن ارائه یک تجربه آرامش‌بخش و مطلوب برای کاربران است، به طوری که آن‌ها نتوانند از لرزش یا تغییر موقعیت ناخواسته المان‌ها اذیت شوند. کاهش CLS بهبود قابل مشاهده تجربه کاربری، کیفیت واژه‌بندی بهینه سایت و همچنین بالاترین سطح.

گوگل چگونه معیارهای core web vitals را اندازه گیری می کند؟

همانطور که میدانید، Core Web Vitals نشان دهنده عملکرد و تجربه کاربری وبسایت شما است. برای اندازه‌گیری این معیارها، گوگل از مجموعه‌ای از ابزارها و تکنولوژی‌ها استفاده می‌کند. این تکنولوژی‌ها شامل نظرسنجی در مورد عملکرد صفحه در مرورگر کاربر، پایش و ثبت رخدادهای مربوط به تجربه کاربری، و تحلیل داده‌هایی از میزان بارگذاری و استفاده از صفحه است. با تجزیه و تحلیل این داده‌ها، گوگل می‌تواند معیارهای Core Web Vitals را ارزیابی کرده و اطلاعات مفیدی ارائه کند. بازخورد درست و بهبود این معیارها باعث بهبود تجربه کاربری کلی وبسایت‌ها در گوگل می‌شود.

اهمیت core web vitals در سئو

Core Web Vitals در سئو سایت به عنوان یکی از عوامل مهم و جدید مطرح شده‌اند. این معیارها برای ارزیابی و بهبود تجربه کاربری وب‌سایت‌ها تعریف شده‌اند. برای حفظ موقعیت رقابتی در نتایج جستجو و جلب رضایت کاربران، بهینه سازی این معیارها اساسی است.

Core Web Vitals شامل سه پارامتر اصلی است که وبمستران بر روی آنها تمرکز می‌کنند: Largest Contentful Paint (LCP)، First Input Delay (FID) و Cumulative Layout Shift (CLS).

- LCP: زمانی است که بخشی بزرگترین محتوای واکنش‌گراف را بر روی صفحه‌ی نمایش برای کاربر منتقل می‌کند. زمان بارگیری سریع محتوا باعث ایجاد تجربه لحظه‌ای بهتر می‌شود و کاربران اطمینان پیدا می‌کنند که صفحه در حال بارگیری است.

- FID: زمانی است که کاربر بر روی یک الگوی تعاملی مانند کلیک یا ورود داده‌ها، واکنشی دریافت می‌کند. زمانبندی مناسب و پاسخ گویی سریع در سایت، کاربران را بهبود می‌بخشد و تجربه کاربری ارزشمند را فراهم می‌کند.

- CLS: انتقال بدون اختلاف‌های ناقص برای مؤلفه‌های صفحه. در صورتی که صفحه منظم و ثابت بماند، کاربران ناراحتی نمی‌کنند چون اگر عناصر واکنشگر روی صفحه جابجا شود، ممکن است کلیک های نادرست و اشتباه ایجاد شود.

 

بنابراین، بهینه‌سازی Core Web Vitals بهبود تجربه کابران، ارائه محتوای بهتر، کاهش نرخ رفتارهای خروج و در نتیجه بهبود سئو سایت شما منجر خواهد شد.

تاثیر هسته حیاتی گوگل در رتبه بندی

هسته حیاتی Google یا به عبارت دیگر الگوریتم جستجوی Google، نقش بسیار مهمی در رتبه بندی صفحات وب در نتایج جستجوی Google ایفا می‌کند. این الگوریتم توسعه یافته توسط گوگل است و به منظور بهبود نتایج جستجو در سایت‌های موتور جستجو استفاده می‌شود. این هسته حیاتی بر اساس بیش از 200 عامل مختلف، از جمله کیفیت محتوا، توانایی جذب لینک‌ها، سرعت بارگذاری صفحه، خبرچینی و تجربه کاربری، تاثیرگذاری دارد. به محض درج یا به روز رسانی محتوای جدید، این هسته حیاتی ارزش و اهمیت صفحه را مجدداً ارزیابی می‌کند و ممکن است رتبه آن تغییر کند. با این وجود، باید توجه داشت که الگوریتم جستجوی Google به طور دوره ای بهبود یافته و بهبود پیدا می‌کند ، بنابراین تاثیر دقیق هسته حیاتی همیشه قابل پیش‌بینی نیست.

ابزارهایی برای اندازه گیری core web vitals

برای اندازه گیری Core Web Vitals، می‌توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید:

1. Google Search Console: Google Search Console یک ابزار رایگان است که به شما کمک می‌کند وضعیت Core Web Vitals سایت خود را بررسی کنید و مشکلات را ردیابی کنید.

2. Google PageSpeed Insights: این ابزار نشان می‌دهد که چقدر سریع یا کند صفحه وب شما با استفاده از معیارهای Core Web Vitals بارگیری می‌شود. همچنین، پیشنهاداتی را برای بهبود سرعت شما ارائه می‌دهد.

3. Web Vitals Extension: این افزونه برای مرورگر Chrome قابل دریافت است و به شما اجازه می‌دهد Core Web Vitals را در هر صفحه وب خاص ببینید. همچنین این افزونه توانایی ردیابی تغییراتی که در سایت شما صورت می‌گیرند را نیز دارد.

4. Lighthouse: Lighthouse ابزار دیگری از Google است که به شما امتیاز عملکرد، دسترسی‌پذیری و سئو را می‌دهد. همچنین، معیارهای Core Web Vitals را نیز بررسی می‌کند.

5. WebPageTest: این ابزار به شما اجازه می‌دهد تا صفحات خود را در مرورگرهای مختلف و در مکان‌های مختلف جهان تست کنید و نتایج Core Web Vitals را ببینید.

با استفاده از این ابزارها، شما می‌توانید عملکرد و سرعت سایت خود را بررسی کنید و بهبود آن را به منظور بهبود Core Web Vitals انجام دهید.

برچسب‌ها: ,
بایگانی
پیوندها
پیوندهای روزانه
آمار بازدید
آنلاین : 0
بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 6
بازدید هفته گذشته : 46
بازدید ماه گذشته : 43
بازدید سال گذشته : 696
کل بازدید : 1691